Maakjaar 2018 #kommaarop!

Na ons geweldige 2017 (popup!) hebben we reuzentrek in 2018. We hebben het namelijk ontzettend druk. (Oh jee)

Makersmaken.nl en het MakersMaakSchrift

  • Allereerst onze geliefde poster. Meer talen (Duits! Frans! Spaans!), en de fabuleuze 12+ versie.
  • En een website! Met voor iedere tool een pagina met verhalen, tips en mooie maakprojecten. En lessen!
  • Ook maken we het MakersMaakSchrift. Een fijn boek met alle tools en ruimte om jouw eigen maakwerk in te schrijven. Als een maakdagboek. Of portfolio, zo kun je het ook zien.

Klooikoffers light

Dan de Klooikoffers. Daar gaan we natuurlijk ook mee door. Er moeten er 50 komen, dus werk genoeg. Daarnaast komen we ook met een light-versie: we hoorden regelmatig dat mensen de boekjes en materialen wilden, maar zonder de gereedschappen. (Want al aanwezig.)

Een nieuw flexibel aanbod dus: in de light-koffer zit het boekje en het verbruiksmateriaal. Veel goedkoper! En wil je toch het gereedschap? In de light-koffer zit ook een bon om het gereedschap met veel korting te kopen bij onze vrienden Conrad. En als je wilt koop je het maakboek ook nog los. Alles flexibel dus.

Dik Vet Gereedschapsboek

Het maken van een boek is één van de leukste dingen die we gedaan hebben vorig jaar. Dus dit jaar maken we er nog één: over gereedschap. Een dik vet boek met over ieder van de 50 tools een eigen serie pagina’s. Een beetje zoals het gereedschapskatern in Bo bouwt een boot.

In het boek lees je over de geschiedenis van gereedschappen en leggen we uit hoe je een gereedschap goed gebruikt. En natuurlijk geven we veel maak-het-zelf ideeën. Bij iedere tool komt een expert aan het woord: een meestermaker, ambachtsman of -vrouw of superhobbyist. Belangrijke rolmodellen! Want zien maken doet maken. Of het nou haken is, blauwdrukken of coderen.

Tijd!

Maar hoe dan? #midt zoals Meester Jorrit terecht opmerkte. Hij zei trouwens nog meer, kijk maar:

Ik heb hierdoor zeker een jaar lang een goed humeur. Dus ja, dat boek moet er zeker komen. Net als alle andere leuke dingen die we hebben bedacht.

  • En daarvoor hebben we tijd nodig. En tijd is geld. (Met geld kunnen we fijne mensen vragen mee te werken.) We gaan dus hard werken aan sponsoring of andere financiering. Uiteraard zonder onze eigen non-profit eis geweld aan te doen.
  • En we hebben mensen nodig! Ik noemde ze al: meestermakers, ambachtsmannen of -vrouwen, superhobbyisten, maar ook Klooikoffer meedenkers en andere (nieuwe) vrienden. En heel graag ook meer leraren. (Wij houden van en hebben groot respect voor leraren.)

Hoe we dit allemaal gaan aanpakken hoor je nog (Waarschijnlijk een Kickstarter campagne! Spannend.) Maar daar hoef je niet op te wachten: ben je kak-rijk of een rete-goede maker en heb je zin om te helpen? Stuur me dan even een DM. Gaan we snel koffie drinken. (Of zelf gebrouwen bier.)

2018, #kommaarop!