Onze producten

Je kunt vergaderen over maken, maar je kunt ook dingen doen om mensen aan het werk te krijgen. En dat doen wij. Er staat een flinke rij producten voor je klaar. Voor thuis en op school.

Manifest

Lekker helder waarom Makers Maken zo belangrijk is. Print uit, hang op en maak!

De poster met 50 gereedschappen

Voila, alle 50 gereedschappen waarvan wij vinden dat je ze moet hebben ervaren voor je 12e jaar. Waarom? Alles wat je voor die leeftijd hebt leren kennen blijft je bij. En dat is handig voor later. Gratis hier In het Nederlands, Fries en Engels.

Professor Feringa heeft hem ook.

Boek: maken in de klas

Een handboek voor leraren die maken een plek willen geven binnen hun onderwijs. Wat is maakonderwijs? Wat zegt de theorie? En wat zeggen scholen die er al mee werken? Waarom is het goed? Hoe past het in jouw school en lessen? En wie is er de baas over? (Spoiler: de leraar natuurlijk!) Uitgegeven door Uitgeverij Pica.

Boek: het Dikke Boek van Max & Ro

Samen met de hele internationale maker-community maken we een boek in 50 delen over de herkomst van gereedschap. Max en Ro zoeken alles voor je uit, en natuurlijk leer je ook zelf met de gereedschappen werken! In het Nederlands en Engels.

Minicursussen vaardigheden

In het maken zijn het meestal het gebrek aan vaardigheden die een mooi product in de weg staan. Dat lossen we op met hele concrete mini-cursussen.

Het thuisnatuurklooiboek

Het grote Thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen en ouders die toe zijn aan een lekkere dosis natuur. In het bos, maar ook de natuur in en om het huis en in de stad. Want natuur is overal! In het boek vind je veel verschillende activiteiten: je kunt leren, kijken, experimenteren, verzamelen, opzoeken, speuren of je eigen natuurmuseum maken. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier in hun omgeving de natuur zien en onderzoeken. We maakten het boek samen met de Nederlandse natuurmusea.

Hier kun je het boek bestellen.

Het grote Zomerthuisblijfklooiboek

Een boek met bijna 30 klooiactiviteiten om samen te doen. Weg van het scherm, op avontuur in je eigen omgeving. Te bestellen (laatste exemplaren!) of als gratis download.

Voor ouders: hoe maak je thuis?

In dit boekje leggen we uit hoe je thuis de juiste omstandigheden creëert. Wat heb je nodig voor maken? Hoe zorg je dat ook voor jou het interessant is? Hoe komt het dat het soms zo moeilijk is om echt mee te spelen met je kind? Hoe maak je het ook voor jou leuk? En tenslotte krijg je een aantal tips van ons.

Klooikoffers

En natuurlijk de sterren in ons portfolio: de Klooikoffers. Koffers met gereedschap en materialen die je leent via school of bibliotheek. Alle boekjes kun je gratis downloaden.

Boek: Bo bouwt een boot

Bo bouwt een boot is het verhaal over een meisje dat een boot bouwt voor haar opa. En terwijl zij haar boot bouwt, leer jij ook wat zij leert!

Geheim overleg in de kluswinkel.

Lessen en lesmaterialen

Ook maken we lessen en lesmaterialen. Zoals voor Expeditie Micro:bit waarmee we duizenden kinderen hebben laten kennismaken met programmeren.


Maak zelf Twister met de Mico:bit.

En de Maakchallenge waarbinnen kinderen en jongeren door heel Nederland hele mooie kettingreacties hebben gemaakt.

Kaarten om een kettingreactie te ontwerpen.

Toffe Thuis Projecten

Voor de TU Delft hebben we een speciale editie van de poster gemaakt en een serie activiteiten boekjes: de Toffe Thuis Projecten.

Maken in het PO

En -ons grote project van dit jaar- de leerlijn maken voor de basisschool. Geïnspireerd op de gedachten van het Bauhaus.

Wil je meer weten? Neem dan contact op! Vinden we leuk.