Het Dikke Boek van Max en Ro: 50 hoofdstukken over gereedschap

Waarschijnlijk ken je onze beroemde poster met alle 50 gereedschappen waarvan wij vinden dat je ze moet hebben ervaren voor je 12e jaar. (Gratis hier In het Nederlands, Fries en Engels.) Waarom? Alles wat je voor je 12e jaar hebt leren kennen blijft je bij. En dat is handig voor later.

Bij die poster maken we een boek in 50 delen, samen met de internationale maker-community. Het boek is een comic waarin hoofdpersonen Max en Ro van alles uitzoeken en jou leren ook zelf gereedschappen te maken en er mee te werken. We publiceren de hoofdstukken los en gratis via onze site. Zo kun je meteen aan de slag.

Je print, knipt en vouwt het boek zelf:

Hoofdstuk 1: introductie hoofdpersonen

Wie zijn Max en Ro? En wat gaan ze allemaal doen? Download het hier.

Hoofdstuk 2: de boor

7500 jaar geleden al gebruikt door tandartsen! Lees er alles over en maak je eigen boogboor.

Hoofdstuk 3: beton

Al gebruikt door Romeinen in hun aquaducten en in de Grote Chinese Muur: beton. Download het hier en start het betonstorten!

Hoofdstuk 4: de waterpas

En alweer de Romeinen! En wat over Newton en zwaartekracht. En je maakt je eigen schietlood met een oude pizzadoos. Downloaden maarrrr (Benieuwd wat jullie vanavond eten…)

Hoofdstuk 6: blauwdrukken

En de nieuwste: blauwdrukken. Met een mooi overzicht van de geschiedenis van de fotografie. En het wordt mooi weer! Dus aan de slag.

Tot zover. Maak er een mooie zomer van. En laat even weten wat jullie hebben gemaakt! Vind ik leuk.