Hard klooien op Bright Day: ‘Wat als ik geen man-cave mag van mijn moeder?’

We waren op Bright Day. Met de Klooikoffers, en om een lezing te geven over waarom maken zo belangrijk is. En om ons nieuwe project makersmaken te introduceren. Samen met goede vriend Peet en een leger Conrad-ers gingen we even wat mensen inspireren tot maken en klooien. En dat is gelukt. Er zijn 10.000 mensen op bezoek geweest en we hebben ze allemaal gezien. (Dat was best veel.)

Zou het hier zijn?hierishet

Oorverdovende stilte voor de storm (al een enorm lange rij buiten); snel gaffertapen we nog even de MakeDo schroeven-bak in elkaar die ik 1 minuut daarvoor in 9 stukken had laten vallen….

setup

Daar is vriend Rolf Hut met zijn geweldige surprise boek. Onvermoeibaar bleef hij maar betonnen hartjes gieten. En boeken verkopen. We hebben het gevoel dat Sinterklaas nooit meer hetzelfde zal zijn.

rolf

En dat dit scherm. Ohowowowwo check die line-up.

lineup

Ons verhaal ging over maken en waarom dat zo belangrijk is. En welke argumenten kinderen kunnen gebruiken om een decoupeerzaag voor Sinterklaas te kunnen krijgen. Het was een geweldig podium met een enorme zaal. Die ook nog eens vol zat.

presentatie

We introduceerden de poster met alle 50 tools die kinderen moeten kennen voor hun 12e. Ik kreeg veel goede vragen uit de zaal. Vooral van kinderen. ‘Hoe kom ik aan een man-cave als het niet mag van mijn moeder?’ Terug in de stand waren we in 10 minuten door alle posters heen. Supercool! Natuurlijk hebben we meteen bij laten drukken. Bestellen dus maar.

makersmaken_50tools_7november

In onze stand was het non-stop top-druk. Ouders en kinderen samen maakten samen de mooiste dingen. En de lelijkste dingen.

drukte

Het beste moment was de collectieve anarchie die ineens uitbrak toen 2 jongeren het afval van de Shell challenge naast ons eens goed bekeken. De 100-en uitdrukrekjes werden een toren en lege doosjes een kasteel. Afval bestaat niet.

shell

Alles is immers materiaal! (Valt dit op?)

allesmateriaalDat zagen we daarna overal terug. Melig, raar, onheus gebruik van van alles, het werd een echte Klooiplozie! (Zo noemt Peet dat altijd.)

werkstukken

En kijk dit: onvermoeid waren de helden van Conrad er voor de opbouw, voor de begeleiding (10.000 mensen), voor de inspiratie, voor de koffie en de grappen (zo!) en voor het afbouwen van het hele gebeuren. Partners! For life wat ons betreft.

demannen

Tja. Van de rest van Bright Day hebben we niet veel gezien. Maar, jee wat was het fijn!

  • een mooi verhaal voor een enorm publiek (2x 700 in de zaal)
  • een wilde woeste stand waar de meest idiote dingen zijn geklooid
  • een mooie poster met 50 tools
  • een geweldig team: lieve fantastische stoere rare vriend Peet en ditto Dochter.

En toen gingen we ook nog een selfie maken. En thuis patat eten. FTW.

selfie

(Zoals altijd: de mooie foto’s zijn gemaakt door Peet, de minder mooie door mij. Tja.)