Ouders van Nederland: wij hebben plannetjes!

In alle gesprekken over makeronderwijs gaat het vaak over de rol van scholen. En terecht natuurlijk! Gelukkig gebeurt er daar ook superveel.

Maar een kind wordt ook thuis voor een belangrijk deel gevormd. Door zijn ouders. En daar ben ik veel mee bezig. Ik werk aan veel familylearning projecten: in ons geweldig superleuke bedrijf (yo FONK!), maar ook als vrijwilliger op de basisschool van onze kinderen.

En daar is dit een voorbeeld van. Mensen die mij volgen weten dat ik met enige regelmaat werkbriefjes publiceer met ideeën voor projecten die je zelf thuis of in de klas kunt doen. Die heb ik nu als proef omgebouwd naar een compleet koffertje voor thuis: de Klooikoffer.

IMG_20150308_174340

 

IMG_20150308_174518

IMG_20150308_174429

In de koffer zit materiaal, gereedschap en een mooie beschrijving van wat er voor je ligt en hoe je er samen lol mee kunt maken.

Met 5 exemplaren gaan we op onze school kijken of we ouders en hun kinderen tot samen maken kunnen inspireren. Ik hoop dat het lukt!

Keep you posted!

(Enne: het maken van deze koffer was een supergave samenwerking tussen mijn kinderen en mijzelf. Daar zijn we allemaal supertrots op.)