Koningin Maxima vond het mooi

Het was een mooie dag. Tijdens het lerarencongres stonden we met een hele mooie maaktent (bedacht en geregeld door Arjan van der Meij, Per Ivar Kloen en Marten Hazelaar) buiten. De hele dag hadden we aanloop van leraren, docenten, BSO’s, onderzoekers en andere onderwijsprofessionals. Waardevolle gesprekken, goede grappen en veel nieuwe en gedeelde inzichten. Warm, zoals de makermovement is!

Ik mocht onze poster laten zien, en natuurlijk onze Klooikoffers, met speciale aandacht voor de nieuwste: De Digi-klooikoffer voor Expeditie micro:bit. En ons boek! Er was lekker veel te bespreken.

Koningin Maxima was ook van de partij. Zij maakte een rondje door de tent en ik vertelde haar over wat we doen. Over de brug die we maken met onze projecten, en over de belangrijke rol van ouders. We spraken over Expeditie micro:bit en ik liet haar ons boek zien.

‘Erg mooi’, zei ze. Ze nam het Digi-Klooikoffertje en informatie over ‘Bo bouwt een boot’ mee voor thuis en nam afscheid met een ferme handdruk.

Appjes van de familie:

Nou Roel, dat weet ik niet. Maar dat we een goed gesprek hadden, ze onze dingen mooi vindt en mee wilde nemen voor haar dochters maakt me trots en blij. Nu hopen dat de meiden ‘Bo bouwt een boot’ van de goede Sint krijgen ­čÖé

En wat me vooral blij maakt is dat we -na twee jaar erg hard werken- zover zijn dat we er met een instituut als het koninklijk huis over kunnen praten. Dat veel mensen ons kennen en dat we veel gemaakt en bereikt hebben. Hard en prachtig werk, nietwaar lieve beste maakvriend Peet?