Makerfaire, Fablearn en de Maakchallenge!

Ik hoop dat de zomer snel voorbij is.

Want dan is het eindelijk Eindhoven MakerFaire met de allereerste Fablearn conferentie! Dat de MakerFaire geweldig is weten we al (gaan dus). Dit jaar komt daar ook nog de Fablearn conferentie bij: de beste internationale sprekers, workshops en masterclasses georganiseerd samen met Stanford University. (En de early bird verkoop is begonnen!)

Maakchallenge

In de aanloop naar de conferentie organiseren we een Maakchallenge. De uitdaging: Maak een kettingreactie in een grote doos (maat verhuisdoos). Kies zelf aanpak, thema en techniek. Begint bij A (links) en eindig bij B (rechts). Maak je kettingreactie zo lang mogelijk.

De challenge is voor alle leeftijden en soorten onderwijs.

Maakvriend Per-Ivar Kloen en ik maakten een hele set Kettingkaartjes voor je, en een Ontwerpvel. En eindeloos veel voorbeelden! Analoog, maar ook met de micro:bit en de MaKey MaKey. Gebruik het allemaal in het bedenken en maken van je kettingreactie.

Met de Kettingkaartjes en het Ontwerpvel koppel je makkelijk je ideeën aan elkaar tot een mooie kettingreactie.

Er zijn al scholen en onderwijsmensen mee bezig, kijk maar:


en…


en…

Heb je ook mooie dingen gemaakt? Laat het ons weten! De mooiste projecten nodigen we uit naar de MakerFaire.

Kettingkoffer

En onze vrienden van Conrad helpen met een speciale Kettingkoffer, een Klooikoffer voor kettingreacties. We maken er nu 60, die verspreiden we via de partners (die lange lijst onderaan). En in het najaar gaan we hem misschien in productie nemen. Lijkt je dat wat? Laat weten!

Hier pakken ze hem in, dinsdagavond, je weet wel toen het echt heel mooi strand-tuin-bbq-bier-en-dat-soort-dingen-weer was. HELDEN. Of troopers zoals Peet zei.

Je leest meer over de Challenge op de site van Makereducation.nl.

MakerFaire, Fablearn en de Maakchallenge worden georganiseerd door (drumroll….), komt ie, let op, zit je goed, houd je vast…

…dat kan natuurlijk alleen maar heel goed aflopen. (Jee, wat duurt die zomer nu al lang…)