LEGO, omdat kalenders leuk kunnen zijn

Vandaag heb ik zelf geklooid, maar wel voor anderen. Ik heb een LEGO kalender gemaakt, voor mensen die samen in een SCRUM project werken. Leuk, met je eigen figuurtje die bij je past en handig, want iedereen kan nu nog leuker de kalender afstemmen op die van de ander.

Ik hou echt van LEGOën. Je wordt er lekker zen van, zeker als je zo’n grid als onderstaande planning moet maken. Dan moet alles opschuiven van jezelf, maar dat is stiekum dan ook leuk. Meestal maak ik alles zoals op de doos, dan breek ik alles in puin en doe ik het opnieuw, zoals ik het wil.

Het leukste vind ik vooral dat ik na een half uurtje klooien in mijn jeugd-zone kom. Dan maakt tijd, honger en plassen niet meer uit. Gewoon met een kopje thee en in stilte bepalen waar de skateboarder moet en of je designcollega wel van de politiepetten is.

LEGO Mensen Kalender

Op dit project wordt dus geSCRUMd. Ja, dat moet met hoofdletters, want het staat vast voor dingen. In het kort is het: op elkaars lip zitten, verwachtingen uitspreken en intussen kleine stukjes afmaken. Hoe? Dat maakt niet uit.

Het hilarische is natuurlijk dat het bekend staat als een ‘werkwijze’ zonder documenten en protocollen, maar het zit eigenlijk slim in elkaar. Je moet namelijk (eigenlijk zoals het hoort) iets weten van je mede-makers, met name wat iedereen doet, zodat de puntjes van elkaars bijdrage bij elkaar komen.

Eén van de belangrijkste dingen die je wilt weten is wanneer er mensen niet zijn, zodat je op tijd kan praten over je steentje in het project en hoe die het beste kan passen. Dus: we maken een bord van LEGO met je eigen poppetje waarop je kan zien wanneer iemand er is, wanneer vakantie uitbreekt en wanneer de sprint is afgelopen.