Hoe gaat het met het maakonderwijs?

14 november 19:30 – 21:30, OBA Theater Amsterdam

Op 14 November is er het jaarlijkse maaksymposium. Een bijeenkomst waar makers, maakonderwijzers en maakonderzoekers elkaar ontmoeten. In voorbereiding op het symposium willen we jullie graag wat vragen stellen. Die vragen en jullie antwoorden nemen we mee in de avond.

Onderzoekers, schoolleiders, expert-leraren, expert-docenten en andere maakonderwijs specialisten vertellen over hun werk en inzichten. In een panelgesprek praten we over de vrije speelse ruimte: is die er nog wel met alle inhoud die we in het maakonderwijs willen onderbrengen? De fantastische line-up vind je hier: maaksymposium avondprogramma.

We gaan het dus hebben over de staat van het maakonderwijs en de toekomst die voor ons ligt. Daarom willen we jullie wat vragen. 

Waar staan we?

Als je kijkt in deze grafiek (vrij naar de Gartner Hype Cycle), waar vind jij dat het maakonderwijs nu is? Denk na over de situatie die jij kent: de scholen waar je komt of de mensen die je erover gesproken hebt.

  1. Wat een hoop mogelijkheden, we gaan het proberen! Hallo triggerfase!
  2. We dromen groot en verwachten er veel van! We zitten op de piek van opgeblazen verwachtingen.
  3. Zien we al dat het allemaal toch niet zo goed werkt als we dachten? We storten in de trog van desillusie.
  4. Beginnen we te begrijpen waar maakonderwijs goed voor is? We lopen omhoog op de helling van inzicht.
  5. Hebben we het goed in ons onderwijs geïmplementeerd? We zitten rustig op het plateau van productiviteit.

Laat ons weten wat je antwoord is, bij voorkeur met een korte toelichting. Geef als je wilt ook je naam en functie, maar anoniem reageren mag ook. Je antwoord kan naar: maakplaats@oba.nl

We nemen je reactie mee in de voorbereiding van de avond en hopen je daar te zien.

Schrijf je vast gratis in!