Boek: de dag dat de aarde omhoog kwam

Een peuter-horrorboek over mens en natuur

Janneke Hagenaar en Joeri Sterckx zijn jonge-kind-experts. En ze hebben een groot hart voor de natuur. Ik ken Janneke al jaren en we weten al lang zeker dat er ooit een gezamenlijk project moest komen.

Janneke en Joeri droomden over een peuter-horrorboek voor jonge kinderen (peuters, kinderopvang). Een spannend boek over dieren, mensen, vervuiling en natuur. En ze vroegen mij om mee te doen. Een Belgisch – Nederlandse samenwerking!

De dag dat de aarde omhoog kwam

Het wordt een wonderlijk boek. Alice in Wonderland wonderlijk. Een boek dat je fantasie voedt en je anders doet kijken. Een horrorboek waar je lekker bang van wordt, maar niet té. Een boek waarin alles kan: kleine dieren die sterker blijken dan mensen, het boek dat ook een kader blijkt. Een boek waar problemen net anders zijn dan je dacht, en de oplossingen nog nooit vertoond!

Verhaal en kennis

Het wordt een voorleesboek waar je samen in kijkt en leest. Grote platen waar je lekker in kunt verdwalen met korte teksten erin. Het boek zal veel aanleiding geven voor gesprekken: hoe maakt de slak haar eigen pad? En zie je dat wormen best wel lijken op vingers? En hoe kijkt een worm eigenlijk? Wordt een mol wel eens boos? En wat doen pissebedden de hele dag? (Of nacht?)

Naast het vreemde en spannende verhaal heeft het boek een katern met geweldig interessante informatie over de dieren die je hebt leren kennen. Leerzaam voor gebruik thuis, in de voorschool(se opvang) en buitenschoolse opvang.

Boek en lespakket

Bij het boek maken we lessen en activiteiten. Zo kun je samen en op een gestructureerde manier met natuur en natuureducatie bezig zijn.

  • Voor wie: kinderen van 2 tot 4, (groot)ouders, pedagogisch medewerkers, peuter- en kleuterleerkrachten, begeleiders kinderopvang
  • Omvang: prentenboek met los dieren-katern
  • Verwacht: Najaar 2022

Help je ons?

We werken hard aan het verhaal en de research voor het kennis-deel van het boek. Om het proces te versnellen kunnen we wel wat hulp gebruiken. Wil je ons project steunen met een financiële bijdrage? Dat geeft ons de mogelijkheid wat tijd vrij te maken en sneller te kunnen werken. Neem contact op met één van ons, dan vertellen we je meer.

Team: