Vacuum, zakmessen en huisjes

De vacuvorm is terug! Ik was namelijk nog niet klaar met leren hoe alles samenwerkt. Vorige keer kon ik redelijk huisjes maken, maar ik kreeg een leuke tip om een betere vorm en strakkere vorm te krijgen.P1100760

Bovenstaande foto laat nog weinig zien van het huisje. De vormpjes vooraan zijn allemaal zakmessen. Dat was  een experiment om te zien hoe scherp de details zijn als ik de temperatuur verhoogde (van 180 naar 190º C) en het vel wat langer in de over hield (60 seconden, in plaats van 50) voor dat het op de vacumbak ging.

P1100801

Je moet namelijk het plastic zo warm mogelijk maken, zonder dat het al te veel gaat ‘wapperen’. Bij de zakmessen was het plastic eigenlijk te ‘los’. Dat zie je aan de kreukeltjes bovenaan.

Eigenlijk laat ik hiermee ook mijn andere project zien. Iets met zakmessen. Wat ik precies ga doen, laat ik weten zodra ik het eerste resultaat heb.

Voor wat betreft het huisnr project: daar ga ik verder met gelatine. Het is allemaal nog een gok, maar ik denk dat ik hier iets moois mee kan …. Helaas had de winkel geen kleurtjes, anders had ik vandaag meer kunnen laten zien.

P1100825

Meer volgende keer!