Je eigen overlevingsblikje maken en knolling

“Je weet maar nooit” is de gedachte achter elk overlevingspakket, maar wat kan je allemaal in een snoepblikje passen om dagelijkse problemen te overleven? De blikjes heten ‘Mini survival kits‘ en daarvoor gebruik ik Altoids-mint-blikjes.

P1080409

Altoids staat bekend als maker van sterke mintsnoepjes in karakteristieke blikjes met mooi reliëf in het dekseltje. Het spel is dus om de blikjes helemaal vol te stoppen met spulletjes die je nodig kan hebben om kleine en grote dagelijkse problemen te lijf te gaan. Denk aan: pleisters, een mesje, veiligheidspelden, plakband, een pen, een doekje, een aansteker en nog veel meer.

Een tijd terug heb ik een stapel Altoids-blikjes gekocht bij een expat-winkel en na het snoepen en wat onderzoek heb ik een blikje gevuld. Hieronder zie je het resultaat en overigens ook een ander fenomeen waar velen zich onbewust mee bezig houden. Het heet ‘Knolling‘ en is de onbedwingbare neiging om spulletjes netjes geordend  en haaks ten opzichte van elkaar te ordenen. Het is vernoemd naar de designer Florence Knoll, bekend van de meubels met veel haakse hoeken.

P1080445Hierboven zie je van links naar rechts, boven naar beneden het volgende: Het Altoids blikje met een elastiekje erbij, een grote paperclip met een meter gaffers-tape erom, een Victorinox MiniChamp zwitserszakmesje, een Uncle Bobs pincet, een Transcent 16Gb MicroSD kaartje met USB lezer, een Fisher Bullet Space Pen, een setje naaldjes, een mini BIC aansteker, een titanium alarmfluit met daaromheen 4 meter super sterke vislijn, wat paperclips en veiligheidspelden, een paperclip met naaigaren erom, twee oordopjes, een brillendoekje, een meter aluminium foley, wat pleisters en twee zwaluwstaartjes, wat paracetamol, twee watervaste lucifers, wat Neodymium magneetjes en een Fresnel vergrootglas.

“Gebruik je dat kitje eigenlijk wel?”

Zeker wel! Ik heb al een paar keer een collega en mezelf uit de brand (niet letterlijk) geholpen. Zeker een vlugge reparatie heb je zo gedaan. Je moet ‘m natuurlijk wel altijd meenemen, zolang dat een automatisme is, gebruik je het vaker dan je denkt!
Nog wat kleine details: om het blikje dicht te houden heb ik een randje gaffers-tape over de rand aangebracht, zodat het blikje zichzelf nog steviger klemzet.

P1080415

Daarbij doe ik het blikje ook nog in een stevig plastic zak, waar je in echte nood ook nog een halve liter water kan gieten.

P1080462