Ik kreeg een vraag van een VSO HAVO/VWO leerling van 17 en jullie hebben het antwoord.

Thuis aan het werk

Een tijd geleden kreeg ik een mail van een meisje van 17. Ze zit op het VO en wil graag maken. Maar dat kan -in haar geval- niet op school. ‘Ik heb afstandsonderwijs, wat betekent dat ik thuis leer. Ik houd van leren, ook in techniek.’


‘Via mijn school doe ik vooral de ‘normale’ schoolvakken met theorie. Heeft u tips hoe ik met mijn beperkingen (ik kan niet lang op een andere plek zijn dan thuis) toch mij kan ontwikkelen in het leren van technieken, dan wel oude of nieuwe? En heeft u tips welke technieken dan interessant en haalbaar zijn?’ Ze is nu bezig met zagen en decoreren van zelfgemaakte puzzels met bijvoorbeeld een soldeerbout.

Onderwijs!

‘Om geld of machines durf ik niet zo goed te vragen, maar ik zoek inderdaad wel hulp en ideeën.’ Het moet toch lukken haar wat aan te reiken?

Docenten en maakexperts:

Hebben jullie fijne les-ideeën of opdrachten voor haar? En zou je die willen delen met haar, of zelfs met de wereld? (En zouden jullie haar dan af en toe feedback willen geven?)

Fabrikanten en verkopers:

Zouden jullie haar kunnen helpen met bijvoorbeeld het uitlenen van een 3d-printer, een kleine vinylcutter of lasersnijder? Zodat ze net zo lekker kan (leren) maken als de scholieren met een mooie maker-space?

Ik ga haar uiteraard onze materialen sturen, maar het zou geweldig zijn als we meer voor haar kunnen doen. Doe je mee? Laat het me weten op astridpoot@gmail.com. Wordt vervolgd!