Toemaar, doe samen meer, maak dingen beter!

“Doe meer, maak beter!” Ik sta op het punt om dat permanent, zichtbaar op mijn lijf te zetten! Deze vier woorden kunnen niet vaak genoeg gezien worden! 

Mijn functienaam op het werk moet eigenlijk “Principle Senior Lead  ‘erachter komener'” zijn. Want dat doe ik vaak, ben ik al flink goed in en wil ik vaker doen, samen. Mijn geheim is het beste gezegd door Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.”

Par1613948

Grappig genoeg verleren hele volkstammen zichzelf om nieuwe ervaringen op te doen, om lekker tienduizend keer iets te proberen, om te zien of iets lukt, beter kan, mogelijk is, beter en makkelijk kan.

Mensen stoppen te vaak voordat ze beginnen en worden onbewust heel goed in ‘dingen niet doen’.

Ik werk in een wereld waar alles super belangrijk is, totdat het moeite lijkt te kosten. Voordat begonnen mag worden, wordt veel energie van alle mensen gestoken in ‘erover zitten’, down breaken, afdiskwalificeren, uitkaderen, inbakenen, MLPieten, door de strategoot halen, belangen weight watchen, vliegen SWOTten en natuurlijk voorrationaliseren. Op mijn schoolrapport heette dat: werk-ontwijkend gedrag.

Het zijn meestal heel luie smoezen die ervoor zorgen dat we niet beginnen, niet doen, niet ervaren of het ook echt nodig is om … wat ik net schreef … ook echt nodig is. Stom! Zonde! Stop!

Laten we ieder tienduizend uren stoppen in ‘erachter komen’, zodat we dáár goed in worden.

Neem deze super toffe mensen van Braille Skateboarding in dit filmpje eens! Ze krijgen iets nieuws, bouwen en ‘grinden’ net zo lang tot het goed, of stuk is. Meestal ontstaat magie, iets onverwachts, door de weg die ze volgen.  Ze worden spelenderwijs beter in het doen, maar ook in ‘erachter komen’, ze komen ‘in the groove’ en maken elkaar blij. Wat fantastisch!

Meer niet … geef me die tatoeaatie maar dan gaan we erachter komen.