Hoera! Klooisplozies en klooibalken

Pasgeleden was klooivriendin Astrid jarig, een moment waar voor mij veel onduidelijkheid is, want hoe maak je een vriendin extra blij? Perfect moment voor een klooisplozie!

Mijn doel was een kado die zoveel mogelijk stukjes van Astrid bijelkaar houd als we samen, of alleen gaan klooien aan projecten. Iedereen weet dat je jezelf ook af en toe flink in de vingers kan klooien, dus een preventie maatregel is op zijn plek. Dus ik bedacht als kado: snijvaste handschoenen. Super praktisch natuurlijk, maar geen reet aan als kado, dus er moest meer! Iets persoonlijks, iets met een geheim.

P1020519

Nu heb ik (en ik geloof Astrid ook) een fascinatie met doosjes, bakjes en plekken waar je dingen in kan opbergen en sinds kort is bij mij een oude liefde terug gekomen: onverwachte opbergplekken.

Project klooibalk

Het ruwste en mooiste materiaal waar je grote dingen van kan maken zijn voor mij op dit moment: houten balken. Ik vind balken ook super onhandig, want ik heb (nog) geen circelzaag of zaagtafel. Een betere reden om er juist wel mee aan de slag te gaan kon ik niet verzinnen.

P1020452

Ik had een grof idee in gedachte om het midden van een balk weg te halen en dat dit een geheime ruimte zou worden, maar hoe wist ik niet! Na wat vlotte tekeningen op papier in de trein wist ik het! Met zes circelzaagsnedes moest het lukken! En dat kwam goed uit, want ik had geen tijd voor fijn werk, het was letterlijk van dikke balken zaagt men planken! Nu nog een circelzaag vinden

Gelukkig kon Robbert Ritmeester me uit de brand helpen! Na een kort gesprek over programmeren en over recursie, zette we in een kwartiertje zes keer zijn circelzaag in de 30 cm lange balk. En met vijf stukken hout in de fietstas en een paar longen vol houtstof kon ik naar huis.

Nog vier uur om het af te maken, dus geen tijd te verliezen! Lang verhaal kort: houtlijm, een kleine zaag, een kleine hamer, twee goeie klemmen en zes kleine spijkertjes deden precies de truck. Resultaat: een klooibalk en een huiskamer met één grote klooisplozie van zaagsel, lijm, hout en gereedschappen.

P1020427

En nu hebben we een ogenschijnlijke normale balk, met een geheim vakje erin. Klaar voor een setje handschoenen. Missie geslaagd! En een nieuw gereedschap op de bestellijst: een zaagtafel met een zaagselzuig-unit.

P1020467